Acasă Intern Dăncilă: 14 proiecte de investiţii finanţate de stat vor genera 3.300 de noi locuri de muncă

Dăncilă: 14 proiecte de investiţii finanţate de stat vor genera 3.300 de noi locuri de muncă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la ceremonia de luni de înmânare a unor acorduri de finanţare pentru stimularea investiţiilor, că 14 proiecte de investiţii vor fi finanţate din bugetul de stat, cu circa 860 milioane lei, iar proiectele vor genera 3.300 de noi locuri de muncă.

„Mă bucur să găzduim astăzi (luni – n.r.), la Palatul Victoria, în mai puţin de o lună a doua sesiune de înmânare a acordurilor de finanţare pentru încă cinci proiecte de investiţii cu impact major în economie. Este un indicator care arată faptul că economia României este dinamică şi se bucură de încrederea mediului de afaceri. Dacă la începutul lunii noiembrie 9 proiecte de investiţii în valoarea de 1,3 miliarde de lei au primit susţinerea Guvernului, astăzi ne angajăm sprijinul pentru alte 5 proiecte în valoare de un miliard de lei. Astăzi ne angajăm sprijinul pentru alte 5 proiecte care se ridică la 1,3 miliarde lei, Finanţarea acordată de la bugetul de stat pentru cele 14 investiţii este de aproape 860 de milioane lei. Vor fi create aproximativ 3.300 de locuri de muncă în cele 14 proiecte. Aş vrea să remarc, de asemenea, efectul de angrenare economică şi contribuţia la dezvoltarea pe orizontală a industriei auto. Din cele 5 investiţii, 4 sunt din domeniul industriei auto, un sector cu puternic impact ăn dezvoltarea PIB şi cu o contribuţie importantă la bugetul de stat”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută luni la Guvern.

„Acest Guvern este un partener corect al mediului de afaceri. Încurajăm investiţiile şi stimulăm dezvoltarea sustenabilă a economiei. Datele privind evoluţia economică ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun. Potrivit cifrelor făcute publice la sfârşitul săptămânii trecute de Eurostat, în trimestrul al treilea, România a înregistrat un avans de 4,1%, a şaptea creştere economică din UE. Sunt date care validează măsurile luate de Guvern, dar ne şi responsabilizează să găsim noi soluţii pentru stimularea creşterii sustenabile. Din aceste considerente am decis să susţinem mai aplicat şi mai consistent dezvoltarea afacerilor cu impact major în economie”, a explicat Dăncilă.

Premierul a reamintit că, în rectificarea bugetară adoptată la finalul lunii precedente, au fost prevăzute credite de angajament de 1,6 miliarde lei.

„Am văzut interesul crescut al investitorilor pentru această schemă de ajutor de stat manifestată prin numărul mare de aplicaţii depuse într-un timp relativ de scurt. Am decis să venim în întâmpinarea oamenilor din mediul de afaceri cu suplimentarea cu peste un miliard de lei, fonduri alocate prin rectificarea bugetară adoptată la sfârşitul lunii noiembrie. De asemenea politica de stimulare a investiţiilor, prin acordarea de ajutoare de stat, va continua să joace un rol important. Am prevăzut credite de angajament de 1,6 miliarde lei ceea ce presupune finanţarea unor proiecte de investiţii de cel puţin 4 miliarde de lei. Doresc să vă asigur, atât pe cei prezenţi aici, cât şi pe investitorii străini, că la Palatul Victoria aveţi un partener corect”, a conchis premierul.

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici au găzduit, luni la Palatul Victoria, ceremonia de înmânare a unor acorduri de finanţare atribuite în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…