Acasă Tehnologie Noile mașini Tesla

Noile mașini Tesla

Compania Tesla a prezentat, săptămâna trecută, noile prototipuri: un automobil sport și un camion cu platformă.

Noua versiune a mașinii sport Roadster poate ajunge de la zero km la 60 de mile pe oră în 1,9 secunde. O asemenea performanță ar ar face-o cea mai rapidă mașină de serie produsă vreodată.

Tesla Roadster va avea o autonomie a bateriei electrice de 620 mile și o viteză maximă de peste 250 de mile pe oră. Aceasta ar corespunde cu viteza maximă de 261 kilometri pe oră a automobilului Bugatti Chiron, care costă 3 milioane de dolari.

Roadster va putea rula un sfert de milă în 8,8 secunde, a spus Elton Musk. Pentru a avea o comparație, modelul Dodge Challenger Demon de 840 de cai, un automobil cu un singur loc, proiectat special pentru cursele de tracțiune, parcurge aceeași distanță în 10 secunde.

Spre deosebire de versiunea anterioară, primul model Tesla produs în 2012, actualul model Roadster va avea patru locuri.

Tesla Roadster va costa 200.000 de dolari și pentru a rezerva unul trebuie creat un depozit de 50.000 de dolari.

Noul camion Tesla despre care Elon Musk, CEO al companiei, a spus că poate ajunge cu remorca goală de la zero la 60 km/oră în cinci secunde, are performanțe asemănătoare autoturismelor de lux, nu camioanelor. Camionul Tesla încărcat poate atinge aceeași viteză în 20 de secunde, conform lui Musk, mult mai rapid decât orice camion cu motor diesel.

Cabina camionului are scaunul pentru șofer amplasat în centru, cu câte un ecran tactil mare pe părțile laterale. Fără un motor diesel mare, șoferul are o cabină mai spațioasă decât alte camioane, a spus Tesla. Camionul va avea și o versiune îmbunătățită a sistemului semi-autonom de conducere AutoPilot.

Încă nu este clar care va fi prețul final al camionului.

 

5/5 - (22 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …