Acasă Tehnologie Mega-bateria Tesla  

Mega-bateria Tesla  

Cea mai mare baterie cu ioni de litiu a început distribuirea de energie într-o rețea de electricitate din sudul Australiei.

Bateria de 100 de megawați, construită de Tesla, a fost activată oficial vineri. De fapt, bateria a oferit electricitate încă de joi datorită cererii cauzate de vremea locală foarte călduroasă.

Partea de sud a Australiei s-a confruntat, în ultima vreme, cu  probleme de electricitate. Directorul Tesla, Elon Musk, a promis că va construi o bateria în 100 de zile, promisiune care a fost îndeplinită.

„Aceasta este cursul istoriei”, a declarat, vineri,  guvernatorul districtului, Jay Weatherill.

Mega-bateria tesla este de trei ori mai puternică decât cea mai mare baterie din lume. Ideea a început atunci când lui  Elton Musk i s-a cerut pe Twitter să ajute la rezolvarea problemelor de electricitate din sudul Australiei.

Elton Musk a spus că bateria a fost construită în 100 de zile și statul o va primi gratuit.

Numărătoarea inversă a început la 30 septembrie după aprobarea unui plan de către guvernul australian și autoritățile de reglementare. Tesla a terminat bateria în aproximativ 60 de zile.

Situată lângă Jamestown, la aproximativ 200 km nord de Adelaide, bateria este conectată la o fermă eoliană condusă de compania energetică franceză Neoen.

Când este încărcată complet, bateria poate alimenta cu energie electrică până la 30.000 de case, timp de  o oră. Mega bateria va fi utilizată în primul rând pentru a susține și stabiliza sursele de energie existente.

Bateria este construită pe baza unui sistem care folosește aceeași tehnologie care acționează autovehiculele  Tesla.

Compania Tesla a declarat că finalizarea bateriei „arată că este posibilă o soluție energetică durabilă și eficientă”. Compania este implicată în mai multe proiecte: stații cu baterii destinate să echilibreze sursele de alimentare cu electricitate sunt instalate în sudul Californiei, Hawaii, Noua Zeelandă, în Marea Britanie și pe mai multe insule din Pacific. De asemenea, hotelurile de lux din Africa de Sud, insule și în locații îndepărtate utilizează sisteme Tesla de stocare a energiei.

Compania Tesla a trimis mai multe pachete de baterii către Puerto Rico, care au pierdut aproape toate sistemele de generare a energiei, după trecerea uraganului Maria prin regiune.

Retailerul și gigantul online Amazon și-a exprimat  interesul pentru stocarea elergiei electricei. Amazon a declarat că derulează un proiect pilot de utilizare a bateriilor Tesla la centrele de date. Sursa de alimentare va menține serverele în funcțiune dacă se taie electricitatea și va menține stabilitatea consumabilelor.

Tesla a declarat că expertiza dobândită pentru construirea bateriilor cu ioni de litui pentru mașinile sale au ajutat la dezvoltarea de pachete de energie mai puternice folosite pentru sistemele de stocare a energiei. Bateriile utilizate în instalațiile de stocare a energiei care se conectează la rețea nu sunt exact aceleași cu cele observate în mașinile Tesla, dar au în comun unele elemente de design.

Tesla a colaborat cu Panasonic pentru dezvoltarea și producția tehnologiei Powerpack. Pentru bateria din Australia a colaborat cu Samsung, deoarece Panasonic nu a putut produce bateriile necesare în termenul scurt.

Tesla se va confrunta în curând cu o concurență acerbă din partea firmelor de electricitate. Anul viitor, o instalație de stocare a bateriilor cu 50% mai mare decât mega bateria Tesla din Australia va fi activată în Coreea de Sud.

Firmele chineze și multe alte firme de energie regenerabilă instalează, de asemenea, multe sisteme de stocare a bateriilor pentru furnizorii de energie electrică din întreaga lume.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…