Acasă Tehnologie Hacking la compania Tesla

Hacking la compania Tesla

Un cont de platformă Kubernetes neprotejat a fost utilizatde hackeri pentru a se infiltra în rețeaua companiei Tesla. Hackerii au rămas nedetectați din cauza mai multor tactici evazive.

Echipa de securitate Clould RedLock a publicat recent raportul lor privind activitățile de criptojacking din lume. Potrivit acestora, nu numai dispozitivele utilizatorilor obișnuiți pot fi deturnate pentru tranzacții în criptomonede, dar și gigantii tehnologici precum Tesla pot fi victime.

Potrivit RedLock, hackerii au folosit consola Kubernetes de la Tesla, care nu a fost protejată cu parolă, pentru a accesa computerele companiei, deoarece cele mai multe dintre ele sunt gestionate prin intermediul platformei Kubernetes. Acesta le-a dat acces la acreditările Tesla folosite pentru depozitul Amazon S3, care conține date sensibile.

În plus, accesul hackerilor la platforma Kubernetes le-a permis să instaleze programe sub acoperire, pentru tranzacții pe computerele companiei. Malware-ul a rămas nedetectat, până când RedLock a anunțat Tesla, deoarece hackerii l-au folosit în siguranță,

Hackerii au menținut utilizarea CPU sub maxim, folosind porturi web non-standard și evitând utilizarea bazinelor publice de tranzacționare care ar fi fost ușor de detectat de securitatea lui Tesla.

Popularitatea criptomonedelor și creșterea bruscă a valorii lor de piață au determinat creșterea malware criptomining.

Nu cu mult timp în urmă, experții de securitate ai Kaspersky Lab au dezvăluit că aplicația PC de la Telegram – folosită îndeosebi în Rusia, Iran și alte state asiatice – ar fi putut fi folosită pentru a instala malware pe mii de PC-uri care ar putea ascunde tranzacții în criptomonede.

5/5 - (21 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…