Acasă Diverse Coreea de Nord,  hacking  cu cripto-monede

Coreea de Nord,  hacking  cu cripto-monede

O agenție de spionaj din Coreea de Sud, Serviciul Național de Informații, consideră că în spatele atacurilor de hacking cripto-valutar din Coreea de Sus în sud se află Coreea de Nord, a relatat BBc.

Echivalentul cel puțin 7 milioane de dolari au fost furați de hackeri în Coreea de Sud prin folosirea cripto-monedelor. Mai târziu s-a afirmat că suma furată ar fi echivalentul a 82,7 milioane de dolari.

Hackerii au furat și informații personale de la aproximativ 30.000 de persoane.

Aceștia tranzacționau monedele virtuale Bitcoin și Ethereum făcând schimb cu o altă cripto- monedă, Bithumb.

Prin volumul de tranzacționare, Bithumb este cea mai utilizată cripto-monedî în Coreea de Sud, situându-se pe locul cinci în lume ca nivel de utilizare.

Analiștii spun că hackerii nord-coreeni ar fi putut viza cripto-valutele pentru a evita sancțiunile financiare impuse de SUA ca urmare a dezvoltării de armament nuclear de către Coreea de Nord.

Atacurile datează din luna februarie, când a fost vizat un computer folosit acasă de un angajat Bithumb, dar a fost descoperit abia în luna iunie.

Hackerii au cerut companiei Bithumb 5,5 milioane de dolari în schimbul ștergerii informațiilor personale ale comercianților, au declarat reporterii sud-coreeni.

Surse din cadrul agenției de spionaj susțin că Nordul se află în spatele hacking-ului unui alt schimb, Coinis, din luna septembrie, a relatat Agenția de știri din Coreea de Sud, Yonhap.

O altă încercare de hacker-ing a fost combătută în octombrie și dovezile au fost trimise parchetului, conform aceleiași surse.

În prezent, monedele virtuale nu sunt reglementate de autoritățile financiare din Coreea de Sud, dar vor urma reglementări.

Cu trei zile în urmă, guvernul a impus amenzi în valoare totală de 55.000 de dolari companiei Bithumb pentru că nu a reușit să protejeze informațiile utilizatorilor.

5/5 - (33 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…