Acasă Extern SUA solicită sancțiuni stricte până când Coreea de Nord va acționa asupra denuclearizării

SUA solicită sancțiuni stricte până când Coreea de Nord va acționa asupra denuclearizării

Statele Unite au cerut vineri liderului nord-coreean Kim Jong-un să acționeze în favoarea promisiunii sale de a renunța la arme nucleare și a declarat că lumea, inclusiv China și Rusia, trebuie să continue aplicarea sancțiunilor până când se va face acest lucru.

După ce a informat reprezentanții Consiliului de securitate al ONU din New York, Secretarul de stat american Mike Pompeo și ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley, au avertizat împotriva relaxării sancțiunilor asupra Phenianului după ce Rusia și China au sugerat Consiliului să discute o astfel de mișcare.

Din 2006, Consiliul de Securitate al ONU a încurajat, în unanimitate, sancțiunile asupra Coreei de Nord, în încercarea de a dezactiva finanțarea programelor nucleare și de rachete balistice ale regimului de la Phenian.

Președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean s-au întâlnit pentru prima dată în Singapore luna trecută, iar Mike Pompeo a purtat negocieri cu Coreea de Nord, în acestă lună, privind stabilirea unei agende pentru denuclearizăre. El a reiterat vineri că a făcut progrese.

„Președintele Kim a făcut o promisiune … că este pregătit să denuclearizeze. Este de acord cu domeniul de aplicare și amploarea acestuia. Nord-coreenii înțeleg ce înseamnă asta „, a declarat Pompeo reporterilor. „Trebuie să-l vedem pe președintele Kim făcând ceea ce a promis lumii”.

Mike Pompeo a cerut, de asemenea, să se pună capăt încălcărilor sancțiunilor, iar ambasadoarea Haley a spus că cea mai bună modalitate în care vor putea fi susținute discuțiile dintre Statele Unite și Coreea de Nord este aplicarea sancțiunilor, nu relaxarea acestora.

„Nu putem face nimic până nu vedem cum Coreea de Nord răspunde la promisiunea făcută de a denucleariza. Trebuie să vedem un fel de acțiune „, a declarat Haley reporterilor.

Statele Unite s-au plâns săptămâna trecută Comisiei de sancțiuni din cadrul Consiliului de Securitate că, la data de 30 mai, Coreea de Nord a avut 89 de transferuri ilegale de produse petroliere rafinate, încălcând sancțiunile din SUA.

SUA a cerut Comisiei să oprească exporturile de petrol rafinat în Coreea de Nord, însă joi, Rusia și China au depus „o cerere” solicitând mai multe detalii cu privire la acuzațiile SUA.

„Noi punem presiune astăzi asupra Chinei și a Rusiei pentru a respecta și a sprijini cu bună credință eforturile pentru denuclearizare”, a spus Haley.

Cu toate acestea, ambasadorul rus la ONU, Dmitri Polyanskiy, a declarat pentru Reuters că Haley u are niciun motiv pentru a face reproșuri Rusiei.

„Noi respectăm toate deciziile. Noi punem întrebări în totalitate în conformitate cu regulile Comitetului de sancțiune … Nu am blocat nimic – l-am pus în așteptare. Ea trebuie să studieze mai mult elementele de bază. ”

Ambasadorul Chinei la ONU, Zhaoxu, a declarat că Beijingul s-a angajat să denuclearizeze Peninsula coreeană și să promoveze dialogul și negocierile.

„Toată lumea ar trebui să implementeze pe deplin rezoluțiile adoptate de Consiliul de Securitate”, a declarat el reporterilor după anunțul făcut de Mike Pompeo.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…