Acasă Extern Noile rachete hipersonice ale Rusiei

Noile rachete hipersonice ale Rusiei

Forţele aerospaţiale ale Rusiei au anunţat, duminică, testarea cu succes a noii rachete balistice hipersonice, despre care preşedintele rus Vladimir Putin a precizat că este imună în faţa sistemelor de apărare antirachetă din lume, relatează agenţia Sputnik.

„Un avion de luptă MiG-31 aparţinând Forţelor Aerospaţiale Ruse a efectuat un antrenament privind lansarea unei rachete balistice hipersonice, care face parte din sistemul aerian de înaltă precizie Kinzhal (Pumnal), într-o zonă prestabilită. Lansarea a avut succes, iar racheta hipersonică a lovit ţinta desemnată la sol. Caracteristicile de performanţă şi indicatorii de timp ai sistemului aerian de înaltă precizie Kinzhal au fost confirmate în timpul lansării rachetei hipersonice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Operaţiunea privind testarea noului armament strategic a presupus peste 250 de zboruri de pregătire de la începutul acestui an, conform sursei citate.

Racheta balistică hipersonică Zircon

„De la începutul anului, au fost efectuate peste 250 de zboruri, echipajul a fost instruit în diferite condiţii meteorologice, zi şi noapte”, a mai transmis Ministerul rus al Apărării, care a reiterat faptul că sistemul este unic în întreaga lume şi nu poate fi combătut.

În discursul din 1 martie privind Starea Naţiunii din Duma de Stat, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia deţine arme hipersonice care îi asigură invulnerabilitate la sistemele de apărare antirachetă şi o rază de acţiune mai mare decât în cazul altor rachete balistice.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…