Acasă Diverse Uber își pierde licența

Uber își pierde licența

Uber și-a pierdut licența de operare în Londra și nu va primi o nouă licență din partea companie de Transport din Londra (TfL).

TfL a ajuns la concluzia că firma de aplicații de tip „ring-hailing” nu a fost potrivită pentru a deține o licență de operator privat în Londra datorită „implicațiilor privind siguranța publică”. Preocupările TfL includ abordarea pe care o are Uber privind efectuarea de controale de fond ale conducătorilor auto și raportarea infracțiunilor grave.

Uber a declarat că va contesta decizia care arată că „Londra este închisă companiilor inovatoare”. Uber poate funcționa pe licența actuală până la 30 septembrie. Termenul pentru a contesta decizia este de 21 de zile.

Uber are în Londra aproximativ 3,5 milioane de pasageri și 40 000 de șoferi care folosesc aplicația.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că susține decizia TfL și că „ar fi greșit dacă TfL ar continuat să licențieze Uber dacă există vreo modalitate prin care poate fi pusă în pericol siguranța și securitatea londonezilor”.

Fred Jones, șeful Uber din Marea Britanie și Irlanda, a declarat că șoferii Uber trebuie să treacă aceleași verificări de siguranță ca șoferii de taxi din Londra.

Uber a lansat, în această dimineață, o petiție online pentru adunarea de semnături cu scopul de a-și salva licența. Până în acest moment petiția a adunat peste 200.000 de semnături.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…