Acasă Intern UDMR ar PIERDE peste 40 de PRIMARI dacă alegerile vor fi în două tururi

UDMR ar PIERDE peste 40 de PRIMARI dacă alegerile vor fi în două tururi

UDMR ar putea pierde 20% dintre primarii pe care îi are dacă se fac alegeri locale în două tururi de scrutin, spune Kelemen Hunor. Uniunea trebuie să fie pregătită pentru competiţie, în condiţiile în care celelalte două partide maghiare, PCM şi PPMT, se pregătesc să fuzioneze.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) a UDMR unde şi-a prezentat raportul politic, că alegerile locale într-un singur tur de scrutin sunt la fel de legitime ca alegerile în două tururi.

„Am încheiat un acord cu PNL cum că vom sprijini investirea Guvernul şi am cerut să nu se schimbe legea electorală pentru alegerile locale prin OUG şi asumarea răspunderii. Comunitatea maghiară are interesul să păstreze alegerile locale într-un singur tur şi am cerut acest lucru pentru că regulile jocului nu se schimbă cu câteva luni în timpul jocului. Alegerile într-un tur sunt la fel de legitime ca şi cele în două tururi. Ambele variante sunt legitime şi democratice, dar cu câteva luni înainte de alegeri nu se schimbă regulile jocului. Alegerile locale în două tururi contravin intereselor comunităţii maghiare, pentru că putem pierde 20% dintre primarii pe care îi avem acum”, a spus Kelemen.

Acesta a subliniat că, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, celelalte două partide maghiare, PCM şi PPMT, se pregătesc să fuzioneze, astfel că UDMR trebuie să fie pregătită pentru competiţie, să nu aibă mai puţini primari decât acum, să fie în stare să ajungă la acorduri, pentru a recâştiga Primăria Târgu Mureş şi a păstra Primăria Satu Mare.

„Trebuie să ne pregătim de locale, de mâine să ne apucăm de lucru, iar numirea candidaţilor să se facă până în 15 – 16 martie, avem şanse să ajungem la oameni să le spunem că merită să voteze candidaţii UDMR”, a mai spus Kelemen Hunor.

La alegerile locale din 2016, UDMR a obținut 195 de mandate de primar, ceea ce reprezintă 6,12% din numărul total de primari din România.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…