Acasă Diverse Cele mai scumpe mărci de cafea în 2018

Cele mai scumpe mărci de cafea în 2018

Cea mai scumpă cafea este făcută de elefanți, literalmente.

Compania Black Coffee Ivory din Thailanda hrănește elefanții cu boabe de cafea. Boabele excretate de elefanți sunt apoi prăjite și procesate.

Dacă nu sunteți de acord să consumați cafea obținută prin acest procedeu, nu vă faceți griji sunt și alte mărci de cafea scumpă.

Statista.com afirmă că piața mondială a cafelei instant este de așteptat să ajungă la 36,3 miliarde de dolari în 2020. Și probabil sunteți unul dintre motivele pentru această creștere. Iată cum transformați cafeaua într-o afacere globală de milioane de miliarde de euro.

Există multe motive pentru care cafeaua este populară în întreaga lume, nu în ultimul rând miturile și legendele despre cafea și ale originii acestei băuturi.

Cafeaua este băutură a fost acceptată de majoritatea religiilor. A devenit folosită pe scară largă ori de câte ori a fost interzis consumul de alcool. Cafeaua conține cafeină care stimulează mintea și simțurile. Are o aromă minunată care energizează creierul. Cafenele au devenit centre populare pentru întâlniri și alte activități sociale și de afaceri. De fapt, cafenelele au fost locuri tradiționale de interacțiune socială în locuri precum Milano, Grecia, Austria și Orientul Mijlociu.

Cafeaua este consumată în diferite moduri în întreaga lume.

În plus, cafeaua a fost comercializată inteligent de lanțuri precum Starbucks. Oamenii sunt dispuși să cheltuiască o sumă considerabilă doar pentru o ceașcă de cafea. Puteți vedea iubitorii de cafea în picioare la cozile lungi din fața cafenelelor din afara Statelor Unite pentru a-și lua băutura preferată înainte de a începe  programul zilei. Nu e de mirare că Starbucks a raportat venituri totale de 22,39 miliarde de dolari în 2017. În această listă cu cele mai scumpe cafele din 2018, băutura Quadriginoctuple Frap de la Starbucks se află pe o poziție deși costă 47,30 dolari pe cană.

Unele mărci de cafea au prețuri exorbitante datorită ingredientelor lor rare.

Voi prezenta informațiile legate de aceste mărci de cafea și decideți dacă sunteți tentat șă încercați oricare dintre ele.

  1. Hawaian Kona Coffee – 68 $ / kg

Această cafea are o aromă fantastică și un gust unic. Este fabricată dintr-o varietate rară de boabe. În plus, această cafea se folosește în cantități mici, ceea ce înseamnă că majoritatea vânzătorilor folosesc un amestec de cafea Kona de 10% și varietate de 90% mai ieftină. Pentru a vă bucura de experiența completă a cafelei din Hawaii, asigurați-vă că ceea ce cumpărați și consumați este 100% cafea Kona.

  1. Los Planes Coffee – 80 $ / kg

Cafeaua Finca Los Planes este cultivată la o fermă din El Salvador de către familia numită Sergio Ticas Yeyes. Această cafea a câștigat locul al doilea la Cupa de Excelență 2006 și locul șase în 2011. Aromele populare includ fire de zahăr brun și mandarine cu caramel. Deși prețul pare mare, mulți iubitori de cafea sunt dispuși să să o consume datorită gustului răcoritor al cafelei.

  1. Starbucks Quadriginoctuple Frap – 47,30 $ / ceașcă

Aceasta este cea mai scumpă cafea de la Starbucks. Prețul este ridicat deoarece este produs în cantități limitate și include o gamă de ingrediente aromate cum ar fi 48 mocha frappucino cu chips-uri de vanilie, înghețată de caramel, două banane, capsuni, albastru de caramel, praf de proteine, pudră și soia saltea mocha. Costul merită în totalitate, deoarece sunteți sigur că vă simțiți energizați și stimulați după consumarea acestei băuturi exotice.

  1. Fazenda Santa Ines – 100 $ / kg

Punctul culminant al acestei cafele este aroma ei fructată și dulce. Este cultivată în apropierea poalelor munților Mantiquera din Brazilia, iar producția sa datează de mai bine de o sută de ani. Această cafea valoroasă este consumată de un număr mare de oameni din întreaga lume. Sunt atrași de această băutură gustoasă, deoarece are gust de fructe.

  1. Jamaican Blue Mountain Coffee – Mai mult de 100 $ / kg

Această cafea este cultivată în munții Albaștrii Jamaica, la o înălțime de aproximativ 1.500 de metri. Această zonă este caracterizată de ploi abundente și, prin urmare, aprovizionarea cu apă este abundentă. Boabele de cafea sunt prelucrate aici după cultivare și trimise în alte locuri. Această băutură are un gust caracteristic, ușor, amar. Este populară în Japonia, care este unul dintre cei mai mari importatori ai acestei mărci.

  1. Cafea Saint Helena – 158 $ / kg

Această cafea estecultivată pe insula Sf. Helena, care îi descrie numele. Insula este situată în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1200 km de coasta de vest a Africii. Prin urmare, costurile de transport sunt ridicate, acesta fiind unul dintre motivele pentru prețul ridicat. Cu toate acestea, iubitorii acestui brand sunt dispuși să plătească, deoarece băutura are o aromă de caramel de înaltă calitate, parfumată, cu indicii de citrice.

  1. Kopi Luwak – 320 $/ kg

Cafeaua este produsă în Indonezia de o specie de mamifere care se aseamănă cu pisicile, nimită civet. Aceste animale consumă boabele de cafea și le fermentează în timpul digestiei. Apoi elimină boabele de cafea în fecalele, de unde sunt colectate și prelucrate. Gustul delicios unic al acestei cafele este din cauza enzimelor secretate de civet în timpul digestiei. Ca rezultat, cafeaua kopi luwak este, de asemenea, cunoscută sub numele de cafea civet.

  1. Hacienda La Esmeralda – 1000 $ / kg

Această cafea a câștigat numeroase premii de primă clasă în concursurile de cafea din întreaga lume în ultimii ani. Este cultivată pe laturile Muntelui Baru din Panama, la umbra copacilor de guava. Această rară și delicată și cafea oferă o experiență o dată în viață pentru cunoscători, are un gust fantastic și aromă bogată.

  1. Finca El Injerto Cofee – 1000 $ / kg

Cafeaua Finca El Injerto este scumpă deoarece este făcută din dintr-un soi de boabe rare, de dimensiuni mici, cu aromă bogată. În ciuda prețului  este o băutură populară favorizată de pasionații de cafea din întreaga lume.

  1. Black Coffee Ivory  – 1300 $ / kg

Această cafea este fabricată din din boabe Arabica de către compania de Black Coffee din Thailanda. Ca și cafeaua civet, este preparată de elefanți care consumă boabele de cafea arabica și le procesează în timpul digestiei. Acidul lor de stomac descompune proteinele din fasole și oferă o aromă caracteristică robustă băuturii. Această cafea este rară și costisitoare, deoarece numai o cantitate mică de fasole este disponibilă în orice moment. Trebuie să plătiți aproximativ 50 de dolari pentru o ceașcă de cafea Black Ivory, care o face în prezent cea mai scumpă cafea din lume.

4.4/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…