Acasă Extern Conferinţei de Securitate din Munchen – Lavrov: Puterile europene pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

Conferinţei de Securitate din Munchen – Lavrov: Puterile europene pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat în cadrul Conferinţei de Securitate din Munchen că Uniunea Europeană nu reuşeşte să ofere prosperitate şi securitate pentru ţările membre deoarece îşi consumă energia în disputa cu Rusia, pentru a satisface Statele Unite, relatează Russia Today.

„Nu a fost construită o Europa unificată. Problemele de zi cu zi, de la eradicarea terorismului până la creşterea economică, nu au primit rezolvări adecvate”, a declarat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a acuzat Uniunea Europeană că „urmează conducerea Statelor Unite” şi a pledat pentru „o reconstrucţie majoră” a Blocului comunitar şi a acţiunilor sale la nivel mondial.

„În timp ce europenii s-au lăsat atraşi în disputa inutilă cu Rusia, se pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor şi lumea se află în continuă schimbare”, a adăugat Lavrov, făcând referire la sancţiunile impuse împotriva Moscovei, pentru anexarea Crimeei în 2014.

Lavrov consideră că Uniunea Europeană a pierdut monopolul pe agenda de integrare regională şi că balanţa puterii în regiune se schimbă, mai ales din cauza creşterii statelor din zona Pacifică.

De asemenea, ministrul rus de Externe a insistat că Rusia nu doreşte să submineze Uniunea Europeană.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…