Acasă Extern Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică, cea mai recentă dintr-o serie de lansări care au generat tensiuni cu statele vecine și cu SUA.

Statele Unite au declarat că lansarea a avut loc la ora locală 03:30 (18:30 GMT). Președintele american Donald Trump a fost informat în timp ce racheta era încă în aer, a declarat Casa Albă.

Oficialii guvernului japonez au declarat că racheta a zburat 50 de minute, dar nu a zburat peste Japonia.

Pentagonul a declarat că a fost o rachetă balistică intercontinentală care a zburat peste 1.000 km și a căzut în Marea Japoniei.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a relatat că racheta a fost lansată din Pyongsong, provincia Pyongan de Sud.

Ultimul test cu  rachete balistice din Coreea de Nord a fost în septembrie.

Armata Coreei de Sud a declarat că a răspuns la această lansare cu un exercițiu propriu de rachete.

Analiștii militari consideră că nord-coreenii se concentrează asupra construirii de rachete cu rază lungă de acțiune, cu potențialul de a ajunge pe teritoriul Statelor Unite.

Oficialii de la Pyongyang au declarat că prima rachetă cu rază lungă de acțiune testată în luna iulie ar putea lovi „orice parte a lumii”, dar armata americană a numit-o în schimb o rachetă cu rază intermediară.

Ultimul test nuclear efectuat de Coreea de Nord a implicat o bombă miniaturizată pe bază de hidrogen, care ar putea fi încărcată într-o rachetă cu rază lungă de acțiune.

Săptămâna trecută, președintele Trump a anunțat că SUA a redenumit Coreea de Nord ca fiind stat terorist datorită programului său nuclear.

În urmă cu câteva luni Statele Unite au impus sancțiuni împotriva Phenianului. Măsurile vizează operațiunile de transport maritim nord-coreean și restricții pentru companiile chineze care tranzacționează cu Pyongyang.

 

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…