Acasă Extern UPDATE: Delegația română s-a întâlnit cu președintele Israelului

UPDATE: Delegația română s-a întâlnit cu președintele Israelului

Delegația română formată din Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu și premierul Viorica Dăncilă s-au întâlnit astăzi cu președintele Israelului, Rueven Rivlin, la Palatul prezidențial din Ierusalim.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, ministrul de externe Teodor Meleșcanu și premierul Viorica Dăncilă au  vorbit cu preşedintelui israelian Reuven Rivlin despre relocarea ambasadei României la Ierusalim.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu și Rueven Rivlin, președintele Israelului

În cadrul discuţiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte. A fost evidenţiat, totodată, nivelul excelent atins, în prezent, în cadrul cooperării dintre România şi Statul Israel”, se arată într-un comunicat de presă.

Oficialii români au arătat că aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate a ţării noastre şi au reiterat dorinţa de a se realiza noi paşi spre o dimensiune strategică a relaţiei româno-israeliene.

Discuțiile privind securitatea din regiune a ocupat un loc important pe agenda discuţiilor, realizându-se un schimb substanţial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evoluţiile din dosarul nuclear iranian, situaţia din Golful Persic şi lupta împotriva terorismului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. Preşedintele Statului Israel a salutat această decizie.

În context, ministrul de externe Teodor meleșcanu a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparţinând preşedintelui, se mai arată în comunicat.

Delegația română se află într-o vizită de două zile în Israel.

Ieri, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu și premierul Viorica Dăncilă s-au întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…