Acasă Cultură Fundamentalismul islamic ca ideologie politică – volum online

Fundamentalismul islamic ca ideologie politică – volum online

Cartea “Islamul şi soarta lumii. Fundamentalismul islamic ca ideologie politică”, contribuie la cercetarea fundamentalismului islamic şi a mişcărilor fundamentalist-islamice cu scopul de a investiga modul în care religia islamică este transformată în ideologie politică şi generează mişcări islamiste, precum şi modul în care liderii acestor mişcări, odată ajunşi la putere creează un regim politic totalitar bazat pe religie.

Deşi Islamul uneşte în aceeaşi imagine conceptuală politica şi religia, prelungită în ne-separarea puterilor în stat, evidentă în domeniul justiţiei, cercetarea încearcă să dezlege acest nod punând întrebarea: legate fiind, care dintre ele are o poziţie prioritară. Lucrarea demontează o bună parte din erorile de interpretare şi limbaj cu care operează discursul public şi chiar cel academic despre lumea islamică şi islamism, pornind de la faptul că avem de-a face nu cu o entitate monolitică, ci cu o constelaţie de reprezentări şi formule ideologice, de fiefuri şi baze politice care se află în competiţie şi adesea chiar în conflict, atât pe terenul politicii, cât şi al doctrinei religioase.

“Islamul şi soarta lumii. Fundamentalismul islamic ca ideologie politică” a apărut la editura Semne, este însoţită de un Cuvânt înainte al academicianului Mircea Maliţa şi de o Prefaţă semnată de profesorul Cornel Codiţă.

Cartea a fost premiată de Academia Română, secția Filosofie, în anul 2011.

Cartea poate fi citită aici: 

Loader
Loading...

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

Download [8.75 MB]

VIDEO – Premiile Academiei Române, anul 2011:

4.9/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…