Acasă Intern Ioan Mircea Pașcu analizează eșecul PSD în alegerile prezidențiale

Ioan Mircea Pașcu analizează eșecul PSD în alegerile prezidențiale

Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu, susține că partidul a ajuns într-o situație extrem de dificilă pentru că liderii din teritoriu votează după cum li se cere de la centru și astfel s-a ajuns la ”unanimitățile îngenuncheate”.

Ioan Mircea Pașcu consideră că PSD trebuie să se reformeze rapid și să revină la politica de cadre prin care erau aduși profesioniști pe fiecare domeniu, nu doar clientela politică.

”Una din principalele cauze ale situației dramatice în care a fost adus PSD: unanimitățile îngenuncheate, care au aghesmuit pe banda rulantă deciziile, adesea greșite, luate de conducere, pe criterii obscure!

Poate începem de aici!

Nu este admisibil ca PSD, recunoscut cândva drept un partid al profesioniștilor serioși, cu răspundere fata de guvernarea țării, sa schimbe in mai puțin de patru ani, trei premieri și 100 de miniștri, cu câteva excepții, oameni putin cunoscuți in afara județelor care i-au propus la un moment dat!

Asta nu înseamnă răspundere fata de actul de guvernare!

Înseamnă promovarea clientelismului la nivel national!

Metoda în sine și finalitatea urmărită (trocul cu conducerile județene, pentru sprijinul acordat conducătorului) nu sunt marca PSD, ci PD, un “altoi” prost, făcut prin instalarea lui Dragnea in fruntea partidului, a spus Pașcu.

Și pe vremea lui Adrian Năstase județele făceau propuneri pentru poziții in guvern, dar erau întotdeauna câte trei, ca sa ai de unde alege, iar decizia era luată la centru!

Ca sa recâștige sprijinul electoratului, PSD trebuie sa revină la marca sa: profesionalism și responsabilitate!

Cu cât mai repede, cu atât mai bine!”, susține Ioan Mircea Pașcu.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…