Acasă Economie Germania este principalul partener comercial al României

Germania este principalul partener comercial al României

În 2017, România a importat majoritatea mărfurilor din Germania, care reprezintă 20% din achiziţiile intracomunitare, iar cele mai multe exporturi le-a trimis tot către Germania, reprezentând 23% din livrările intracomunitare ale ţării, arată un raport Eurostat.

Principalele cinci ţări în privința importurilor au fost Germania, Italia, Ungaria, Polnia şi Franţa, iar la exporturi România a trimis bunuri în Germania, Italia, Franţa, Ungaria şi Marea Britanie.

Potrivit datelor furnizate de Biroul de statistică al Comisiei Europene (Eurostat), România a importat în 2017 din Germania bunuri în valoare de peste 15 miliarde de euro, din Italia 7,6 miliarde de euro, din Ungaria 5,6 miliarde de euro, din Polonia 4,1 miliarde de euro, din Franţa peste 4 miliarde de euro, iar din alte ţări România a importat în total bunuri în valoare de 39,1 miliarde de euro.

Prinicipalele cinci ţări unde România a livrat cele mai multe bunuri au fost Germania – 14,4 miliarde de euro, Italia – 11% (7 miliarde de euro), Franţa -7% (4 miliarde de euro), Ungaria – cu 5% (2,9 miliarde de euro), şi Marea Britanie – 4% (2,6 miliarde de euro).

În 2017, statele Uniunii Europene au important cel mai mult din China, reprezentând console de jocuri video cu o valoare comercială de aproximativ 4,5 miliarde de euro venite din partea gigantului chinez, acesta din urmă reprezentând 89% din totalul importurilor UE din afara pieţei unice europene. Potrivit Eurostat, 52% din aceste console de jocuri au ajuns în Olanda, 17% în Marea Britanie, 12% în Spania şi 8% în Polonia.

Cel mai mare procent din exporturile raportate la nivelul Uniunii Europene a fost către SUA, reprezentând 20% din exporturile comunitare de mărfuri.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…