Acasă Extern Germania: Master plan pentru deportări

Germania: Master plan pentru deportări

Horst Seehofer, nominalizat pentru a ocupa funcția de ministru de interne în noua coaliție de guvernare,  a declarat că are un „master plan pentru urgentarea procedurilor de soluţionare a cererilor de azil şi a deportărilor”, odată ce guvernul va fi instalat, informează dpa.

„Numărul deportărilor trebuie să crească semnificativ”, a declarat Seehofer tabloidului german Bild am Sonntag. „Îndeosebi trebuie să fim mai stricţi cu aceia care comit fapte penale sau sunt un pericol pentru publicul mai larg”, a adăugat el.

Horst Seehofer, fost premier al landului Bavaria, este unul unul dintre cei mai vocali critici ai politicii uşilor deschise pentru refugiaţi, promovată de cancelarul german Angela Merkel în ultimii ani.

Landul Bavaria a fost extrem de afectat de criza refugiaţilor din 2015, datorită faptului că este localizat la granița de sud a Germaniei.

Persoanele care ajung în Germania, dar nu reuşesc să obţină statut de refugiaţi urmează să fie deportaţi în ţările de origine.

Seehofer a subliniat că controalele la frontierele germane „sunt în prezent necesare şi se vor menţine în viitorul apropiat”, cu siguranţă cel puţin pe parcursul întregului an 2018, pentru a garanta securitatea cetăţenilor. „Doar când frontierele externe ale UE vor fi protejate în mod eficient, controalele la frontierele noastre vor putea fi eliminate”, a apreciat el.

Viitorul ministru Seehofer a promis să facă din Germania o ţară la fel de sigură ca landul Bavaria. „Am guvernat Bavaria vreme de zece ani. Bavaria este una dintre cele mai sigure regiuni din Europa. Acest lucru poate fi posibil pentru întreaga Germanie. Vrem să continuăm să fim o ţară cosmopolită şi liberală. Dar când vine vorba despre securitatea cetăţenilor, avem nevoie de un stat puternic. De asta mă voi ocupa eu”, a asigurat el.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…