Acasă Extern Germania triplează numărul de soldați NATO

Germania triplează numărul de soldați NATO

Armata germană va participa la manevre militare cu aproximativ 12.000 de soldați pentru a descuraja Rusia în 2018, a informat presa germană.

Mii de soldați germani sunt așteptați să participe la exercițiile NATO „Saber Slash”, „Flaming Thunder” și „Iron Wolf” pe flancul de est și de nord al Alianței, a relatat revista germană Focus.

În acest an contingentul german va avea aproximativ 12.000 de militari este de trei ori mai mult decât anul trecut, conform aceleiași surse.

Motivul activării militare, potrivit publicației, este politica agresivă a Moscovei.

Manevrele militare ar trebui să transmită Rusiei un „semnal clar” că orice eventuală intervenție în afacerile statelor NATO ar avea „consecințe grave”.

Aproximativ 90 de milioane de euro vor fi alocate din bugetul german în acest scop, deși relatările anterioare spun că Germania nu ar avea tancuri și aeronave pentru a-și îndeplini obligațiile față de NATO.

Ziarul Welt, citând un document secret de la Ministerul german al Apărării, a scris că motivele care stau la baza acestei situații sunt lipsa de piese de schimb și costurile ridicate de întreținere. În plus, Bundeswehr nu dispune de dispozitive de vedere pe timp de noapte, de uniforme de iarnă și de veste antiglonț.

În ultimii ani, Statele Unite și NATO și-au sporit prezența militară în Europa de Est și în țările baltice, invocând necesitatea protecției împotriva presupusei agresiuni rusești.

Moscova a declarat în repetate rânduri că Rusia nu a planificat niciodată să atace niciun stat membru al NATO. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că NATO recunoaște acest lucru, dar folosește pretextul presupusei agresiuni rusești pentru a staționa mai multe echipamente și batalioane lângă granițele Rusiei.

La începutul lunii februarie, Rusia a desfășurat sistemele de rachete balistice Iskander în regiunea Kaliningrad. Răspunzând criticilor din partea Occidentului, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova nu amenință pe nimeni, dar are dreptul suveran de a plasa arme oriunde pe teritoriul său.

 

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…