Acasă Extern Germania  vrea să-și reconstruiască încrederea cu Rusia

Germania  vrea să-și reconstruiască încrederea cu Rusia

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, vrea să reia dialogul cu Rusia și să îmbunătățească treptat legăturile după expulzările diplomatice care au avut loc după atacul cu un agent chimic asupra unui fost spion rus din Anglia, potrivit căruia Marea Britanie dă vina pe Rusia.

Cancelarul german Angela Merkel și Maas s-au alăturat Statelor Unite și altor țări europene, pentru a sprijini  Marea Britanie în acțiune de sancționare a Rusie pentru presupusul atac cu agentul chimic asupra fostului agent dublu Serghei Skripal și fiicei sale.

Maas, membru al Partidului Social Democrat (SPD) a declarat pentru ziarul Bild am Sonntag că s-a pierdut multă încredere a în ultimii ani datorită comportamentului Rusiei.

„În același timp, avem nevoie de Rusia ca partener pentru a soluționa conflictele regionale, pentru dezarmare și ca un pilon important al multilateralismului”, a spus în ziar.

„Prin urmare, suntem deschiși pentru dialog și încercăm să reconstruim puțin câte puțin încrederea dacă Rusia este gata”.

De asemenea, el a apărat decizia de expulzare a diplomaților. „Am arătat solidaritate cu Marea Britanie, dar și ca un semnal al unității”.

În ultima săptămână, în cadrul expulzărilor în masă din ambele părți, Germania a expulzat patru diplomați ruși, iar Moscova a repetat cu același număr, ceea ce a determinat să se vorbească despre o criză a relațiilor dintre Rusia și Occident.

Unii social-democrați germani au cerut „marii coaliție” dintre partidului lor și conservatorii lui Merkel să se asigure că nu începe un nou Război Rece, iar grupurile de afaceri sunt, de asemenea, îngrijorate.

Germania se bazează pe Rusia pentru aproximativ o treime din gazul pe care îl utilizează, înainte ca statele occidentale să impună sancțiuni Rusiei asupra rolului său în criza din Ucraina, iar cea mai mare economie a Europei a exportat în Rusia aproximativ 38 de miliarde de euro.

Londra acuză pe Moscova de utilizarea unui agent chimic militar pe teritoriul european, iar Germania a cerut în repetate rânduri Moscovei să coopereze mai mult cu investigațiile.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…