Acasă Extern Ghouta de Est: 13 spitale bombardate în ultimele 3 zile

Ghouta de Est: 13 spitale bombardate în ultimele 3 zile

Organizaţia Medici fără Frontiere (MFF) a emis miercuri un comunicat în care a precizat că 13 spitale şi clinici unde este prezentă au fost ”lovite, avariate sau distruse în ultimele trei zile”, în Ghouta de Est.

Enclava siriană Ghouta de Est considerată un bastion al rebelilor a fost supusă, în ultimele zile, unui puternic asediu de forţele regimului Assad, a relatat AFP.

Conform MFF bilanţul victimelor în Ghouta de Est de la începutul anului până la data de 18 februarie era de peste 180 de morţi şi 1.600 de răniţi în spitalele unde MFF acţionează.

În ”doar două zile şi jumătate”, adică din 18 până în 21 februarie, loviturile aeriene au ”făcut cel puţin 1.285 de răniţi şi 237 de morţi”.

”Acesta nu este decât un bilanţ parţial (…) pentru că nu include instituţiile unde MFF nu intervine, iar numărul victimelor creşte cu fiecare oră”, a subliniat organizaţia umanitară.

”MFF cere de urgenţă guvernului sirian şi tuturor celorlalţi actori din conflict (…) să pună la dispoziţie imediat materialul medical de care structurile sanitare au nevoie pentru a salva vieţi”, şi îşi reiterează cererea ca personalul medical şi pacienţii să fie lăsaţi în afara conflictului.

Campania militară a regimului sirian împotriva enclavei rebele, unde sunt asediați 400.000 de locuitori, s-a soldat până în prezent cu moartea a cel puţin 335 de civili, printre care 79 de copii şi 50 de femei, şi cu rănirea a peste 1.700 de persoane, arată cel mai recent bilanţ al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

5/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…