Acasă Diverse Grupul Bolloré investigat pentru corupție în Africa

Grupul Bolloré investigat pentru corupție în Africa

Marți, poliția franceză l-a reținut pe miliardarul francez Vincent Bolloré pentru interogatoriu, dar a fost eliberat ulterior, informează BBC.

Miliardarul francez Vincent Bolloré a fost pus sub investigație de către un judecător francez într-in dosar de corupție în Africa.

O filială a grupului Bolloré este investigată pentru că ar fi primit ca mită licențe de exploatare pentru a ajuta doi președinți africani să câștige alegerile.

Compania a declarat că acum va avea șansa de a aborda aceste „acuzații nefondate”.

Reținerea miliardarului vine la câteva zile după ce aacesta a demisionat din funcția de președinte al grupului media Vivendi.

Anchetatorii examinează afirmațiile potrivit cărora agenția de publicitate Havas – o filială a grupului – a oferit consultanță de comunicare președintelui Guineei, Alpha Condé, și președintelui togolez Faure Gnassingbé în timpul alegerilor din 2009 și 2010.

La schimb, companiei Bolloré Africa Logistics i s-au acordat licențe de exploatare a containerelor din porturile Conakry și Lomé.

Toate părțile neagă afirmațiile.

Într-o declarație citată de agenția de știri Reuters, Grupul Bolloré a spus că Vincent Bolloré rămâne prezumat nevinovat, că va vedea probele de la dosar și „va avea ocazia să răspundă acestor acuzații nefondate”.

Relatări din Africa de azi

După câștigarea alegerilor de către cei doi președinți, două firme rivale Grupului Bolloré au pierdut contractele în favoarea acestuia din urmă.

Grupul Bolloré declară că îndelungata sa istoria de investiții în Africa și „expertiza renumită” au fost suficiente pentru a obține licențele.

Domeniul de afaceri al miliardarului Bolloré include transportul maritim, publicitatea, construcțiile și mass-media și are interese mari în Africa.

Vincent Bolloré este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Franța.

Guvernul Guineei spune că nu există nimic în neregulă cu contractul pentru portul Conakry.

După alegerile din Guineea, președintele Condé a reziliat contractul operatorului existent în portul Conakry și l-a dat grupului Bolloré.

Un purtător de cuvânt al guvernului din Guineea a spus că nu este nimic în neregulă cu contractul pentru terminalul de containere pentru transport maritim.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…