Acasă Intern Întrebările lui Iohannis pentru referendum: O BĂTAIE DE JOC față de români și de BANII lor

Întrebările lui Iohannis pentru referendum: O BĂTAIE DE JOC față de români și de BANII lor

Preşedinţia a anunţat prin purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi  întrebările adresate românilor la referendumul pe justiţie din 26 mai, organizat simultan cu alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis a anunţat DOUĂ teme pentru referendumul de pe 26 mai.

Prima întrebare:

„1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

O întrebare tembelă, pentru că în Parlament și la Guvern nu se află în lucru nici amnistia nici grațierea. Aceasta este o temă GONFLATĂ de opoziți politică, iar președintele țării ar fi trebuit să păstreze echidistanța conform Constituției și atribuțiilor sale.

A doua întrebare:

  1. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Pe lângă faptul că este o întrebare lungă și greu de înțeles, pentru a răspunde la această întrebare ai nevoie de studii juridice pentru a cunoaște instituțiile Justiției. Întrebările pentru referendum trebuie să fie simple, pe înțelesul tuturor.

Aceste două teme vor fi supuse consultării publice. Potrivit legii 3/2000 privind organizarea referendumului, actualizată în vara anului trecut, se arată că pragul necesar pentru validarea referendumului este de minim 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

Cât costă organizarea acestui referendum? Nu știm.

Cine suportă costurile pentru organizarea acestui referendum? Noi, românii.

Dacă referendumul nu va avea numărul de voturi necesare pentru a fi validat, aceasta va însemna ”PRĂBUȘIREA” lui Klaus Iohannis.

Păcat că domnul Președinte Klaus Iohannis nu a reușit în decursul exercitării mandatului să rezoneze cu poporul român, excepție făcând perioada primelor două luni din guvernarea PSD-ALDE.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…