Acasă Intern Iohannis dă înapoi şi amână ceremonia din 20 mai în care urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”

Iohannis dă înapoi şi amână ceremonia din 20 mai în care urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne organizarea ceremoniei solemne în cadrul căreia anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”, pentru a elimina ”orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluţiei Române cu perioada electorală”.

”În ultimele zile, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”. Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluţiei Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent şi din profund respect pentru toţi cei care au luptat pentru democraţie şi libertate în anii tiraniei comuniste, preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară”, se arată într-un comunicat de presă.

Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – LORD ’89, cu sediul la Timişoara, i-a adresat o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, cerându-i să nu folosească Revoluţia Română în scopuri electorale, după ce şeful statului a anunţat că va declara 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, într-o ceremonie care va avea loc, luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Scrisoarea este transmisă în condiţiile în care Iohannis se va afla vineri la Timişoara.

„Domnule Preşedinte, vă cerem să nu folosiţi Revoluţia Română în scopuri electorale, Revoluţia trebuie să rămână  nepătată în memoria poporului român. Domnule Preşedinte, nu aveţi voie să schimbaţi istoria şi semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român”, afirmă Federaţia Loja de Onoare a  Revoluţionarilor din Decembrie 1989  –  LORD ’89,  cu sediul la Timişoara, în scrisoare.

Federaţia este constituită din asociaţii ce au drept scop apărarea, respectarea şi promovarea idealurilor Revoluţiei Române din  Decembrie ’89 şi are sediul la Timişoara.

În scrisoare, reprezentanţii organizaţiei afirmă că „în Decembrie 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia Română, 30 de ani în democraţie a  poporului român, când comemorăm eroii cazuţi în acel sângeros  Decembrie ’89, care cu jertfă şi sacrificii supreme, au instaurat libertatea şi democraţia în România”, iar Decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este  momentul în care poporul român,  prin sângele vărsat de  eroii noştrii, şi-a câştigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege şi de a fi ales.

„Nu trebuie să uităm că Revoluţia  este un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu şi dârzenie, în numele unor idealuri şi drepturi sfinte, cu încrederea unui neam cu frică de Dumnezeu şi respect faţă de adevăr”, conchid reprezentanţii revoluţionarilor.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…