Acasă Extern Iranul are planuri pentru orice decizie a SUA

Iranul are planuri pentru orice decizie a SUA

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat astăzi că Iranul are intenția de a răspunde la orice acțiune a Statelor Unite privind acordul nuclear din 2015, iar SUA va regreta decizia de ieșire din Acordul nuclear.

Președintele american Donald Trump a afirmat că, dacă aliații europeni nu rectifică „defectele” Acordului nuclear cu Iranul până la data de 12 mai, el va refuza să extindă suspendarea sancțiunilor conținute în acord.

„Avem planuri să rezistăm oricărei decizii luate de Trump asupra acordului nuclear”, a declarat Rouhani într-un discurs ținut în direct la televiziunea de stat iraniană.

„Au fost emise ordine pentru organizația noastră pentru energie atomică … și pentru sectorul economic, pentru a respinge sancținile Americii împotriva țării noastre”, a declarat Rouhani la un miting din nord-estul Iranului. „America face o greșeală dacă va părăsi acordul nuclear”, a spus Rouhani.

Marea Britanie, Franța și Germania rămân angajate în acordul nuclear, dar, într-un efort de a menține  Washingtonul în acord, doresc să deschidă discuții asupra programului iranian de rachete balistice și a activităților sale nucleare după anul 2025 – când expiră prevederile conținute în Acord.

„Nu vom negocia cu nimeni despre armele și apărarea noastră și vom produce și vom stoca cât mai multe arme, instalații și rachete de care avem nevoie”, a declarat Rouhani, reiterând respingerea de către liderii iranieni a discuțiilor asupra programului de rachete al Iranului.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…