Acasă Extern Kremlin: Londra să ofere dovezi sau să-şi ceară scuze

Kremlin: Londra să ofere dovezi sau să-şi ceară scuze

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat, luni, că Marea Britanie va trebui să prezinte dovezi privind implicarea Rusiei în otrăvirea fostului spion Skripal sau să îşi ceară scuze, relatează agenţia Tass.

”Mai devreme sau mai târziu, trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru aceste acuzaţii. Fie vor prezenta dovezi, fie îşi vor cere scuze”, a declarat Peskov, adăugând că acuzaţiile Marii Britanii la adresa Rusiei sunt greu de explicat.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat duminică faptul că Londra are dovezi potrivit cărora Rusia a dezvoltat în ultimii zece ani agentul neurotoxic „Noviciok” folosit pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.

La începutul lunii, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi continuă să fie spitalizați în stare critică.

UE cere Rusiei să răspundă întrebărilor privind folosirea unui agent neurotoxic în cazul Skripal.

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au cerut Rusiei, luni, să răspundă întrebărilor privind folosirea unui agent neurotoxic împotriva fostului spion rus Serghei Skripal, condamnând atacul care a avut loc în oraşul britanic Salisbury, informează EUObserver.com.

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson se află la Bruxelles, unde va discuta despre cazul Skripal cu omologii săi.

Uniunea Europeană şi-a reafirmat solidaritatea faţă de Marea Britanie şi faţă de eforturile acesteia de „a îi trage la răspundere pe cei responsabili de astfel de infracţiuni”.

Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

5/5 - (25 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…