Acasă Extern Kremlin: Rusia este pregătită să explice oricărui ucrainean că nu ocupă niciun teritoriu din Ucraina

Kremlin: Rusia este pregătită să explice oricărui ucrainean că nu ocupă niciun teritoriu din Ucraina

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Moscova este pregătită să explice oricărui ucrainean că nu ocupă niciun teritoriu din Ucraina, după ce candidatul prezidenţial ucrainean Vladimir Zelenski a afirmat că intenţionează să solicite Rusiei să înapoieze teritoriile ocupate.

„Suntem gata explicăm oricărui cetăţean ucrainean că Rusia nu ocupă teritorii ucrainene”, a declarat oficialul de la Kremlin, adăugând că autoproclamatele republici din estul Ucrainei au fost „îndepărtate de chiar Ucraina şi ceea ce se întâmplă acolo este rezultatul politicii duse de conducerea ucraineană”.

În ceea ce priveşte fost regiune ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014, Peskov a declarat că această chestiune „este închisă şi pentru totdeauna”, adăugând că termeni precum ocupaţie sau anexare nu se aplică în cazul acestei regiuni.

Actorul de comedie Vladimir Zelenski, care potrivit rezultatelor parţiale se clasează pe loc întâi în urma primului tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, a declarat că intenţionează să ceară Moscovei să înapoieze teritoriile ocupate şi să plătească compensaţii pentru perioada ocupaţiei ruse, informează agenţia de ştiri Tass.

Pe data de 21 aprilie, Zelenski se va înfrunta în cel de-al doilea tur de scrutin cu actualul preşedinte de la Kiev, Petro Poroşenko.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…