Acasă Extern Kremlin: SUA a prezentat zero dovezi de implicare a statului rus

Kremlin: SUA a prezentat zero dovezi de implicare a statului rus

Kremlinul a declarat, luni, că acuzațiile SUA împotriva a 13 ruși și trei companii rusești  privind implicarea în campania electorală prezidențială din 2016 conțin zero dovezi ale  implicării statului rus.

Comentariile reprezintă prima reacție a Kremlinului la acuzațiile formulate de Raportul consilierului special al SUA, Robert Mueller.

În rechizitoriul, publicat vineri, se arată că un ”un braț al propagandei ruse” a supravegheat o conspirație de spionaj pentru a interveni în campania prezidențială din SUA, din 2016, pentru a sprijini echipa de campanie a lui Donald Trump și dezaprobând-o pe Hillary Clinton.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzația SUA s-a referit mai degrabă la indivizi decât la statul rus și nu a prezentat dovezi concrete despre implicarea Kremlinului sau a agențiilor guvernamentale ruse.

„(Rechizitoriul) Vorbește de cetățeni ruși, dar am auzit în anunțurile de la Washington acuzații de implicare a statului rus, a Kremlinului și a guvernului rus”, a declarat Dmitri Peskov reporterilor într-o conferință de presă.

„Nu există indicii că statul rus ar fi putut fi implicat în acest lucru și nici nu poate exista vreunul. Rusia nu s-a amestecat, nu are obiceiul de a se amesteca în afacerile interne ale altor țări și nu face acest lucru „.

Kremlinul a negat în mod repetat acuzațiile că Rusia a încercat să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige cursa pentru  Casa Albă, afirmând că aceste acuzații fac parte dintr-o campanie anti-rusă în Statele Unite.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…