Acasă Intern Lazăr și-a numit consilier personal procurorul care l-a intervievat pentru funcţie

Lazăr și-a numit consilier personal procurorul care l-a intervievat pentru funcţie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că procurorul general Augustin Lazăr şi-a numit drept consilier personal un procuror care l-a intervievat atunci când a candidat pentru funcţie, situaţie similară având loc şi după controlul Inspecţiei Judiciare de la PÎCCJ, cu trei inspectoare.

„Ce caută ordonanţa semnată de altcineva în dosar? Mă gândeam: să spun, să nu spun de ordonanţă, să zică cineva, dacă nu a fost acolo? Deşi dosarul e legat, nu l-am făcut eu. Ne spune Augustin Lazăr – grefiera din greşeală a lipit filele. Semnificaţia adevărată a depunerii acestei ordonanţe o deţine numai procurorul general şi noi, prin interpretări. (…) Dacă are o semnificaţie, nu aş putea eu să o descifrez. Dar când Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni procuror general, din comisia de interviu la Ministerul Justiţiei făcea parte şi consiliera ministrului Justiţiei, o distinsă doamnă procuror. A ajuns procuror general. Pe cine a luat Lazăr consilier personal? Pe aceeaşi distinsă doamnă de la Ministerul Justiţiei, adică un transfer de consilieră de la ministru la procuror general, ceea ce înseamnă că nu e rău, denotă încrederea în dânsa şi asigurarea continuităţii”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Antena3.

Potrivit ministrului Toader, o situaţie similară s-a petrecut şi după controlul efectuat de Inspecţia Judiciară la Parchetul General.

„Inspecţia Judiciară a făcut verificări la Parchetul General – trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, raportul a fost majoritar favorabil. S-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele trei doamne care au fost în control”, a mai spus Toader.

Ministrul Justiţiei a spus că faptul că procurorul general Augustin Lazăr a copiat în 2016 pentru proiectul de management de la cel al lui Tiberiu Niţu din 2013 reprezintă un motiv bun ca el să plece din funcţie.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, sigur că da (Lazăr ar fi trebuit să plece din funcţie, n.r.). Erau motivele conflictele de natură constituţională. Eu m-am oprit la 20, dar puteam să scriu mult mai multe (în raportul de evaluare a activităţii lui Lazăr, n.r.)”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Antena3.

Precizările vin după ce Antena3 a semnalat faptul că Augustin Lazăr a folosit, pentru proiectul de management din 2016, când a candidat pentru funcţia de procuror general, pasaje pe care le-a copiat de la proiectul fostului procuror general Tiberiu Niţu, în 2013.

Cele mai multe pasaje identice se regăsesc la capitolele „Disfuncţionalităţi şi măsuri” privind activitatea Ministerului Public.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…