Acasă Extern Merkel: ”trebuie să discutăm cu rușii”

Merkel: ”trebuie să discutăm cu rușii”

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Uniunea Europeană va prezenta o poziție comună privind atacul cu agent chimic din Marea Britanie, relatează Reuters.

Întrebată de postul de televiziune german ARD dacă ar putea media între Marea Britanie și Rusia, Merkel a răspuns: „Nu este vorba de mediere. Luăm în serios concluziile guvernului britanic. Am vorbit telefonic cu Theresa May ieri. Vom prezenta o viziune comună europeană, aici. ”

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al guvernului francez a declarat că este prea devreme pentru ca Parisul să decidă asupra unui răspuns și ar aștepta „concluzii definitive” înainte de a adopta o poziție.

Liderii UE urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, iar Merkel a spus că vor lua o poziție. NATO a cerut miercuri Rusiei să ofere Marii Britanii „divulgarea completă” a agentului neurotoxic din perioada sovietică, folosit într-un atac asupra unui fost spion pe 4 martie.

„Transparența este importantă din partea Rusiei”, a spus Merkel.

„Dacă NATO a luat o poziție, atunci Germania a luat o poziție. Suntem membri ai NATO. Săptămâna viitoare, Consiliul European (UE) se întâlnește și putem face același lucru (cu NATO). ”

„Cu toate acestea, spun că nu putem întrerupe toate contactele acum. Trebuie să continuăm să discutăm în mod responsabil cu rușii, în ciuda tuturor diferențelor de opinie „, a adăugat ea.

Theresa May a spus că Marea Britanie va expulza 23 de diplomați ruși, cea mai mare expulzare de la Războiul Rece.

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…