Acasă Intern Motivul pentru care NETANYAHU nu vine la București pe 8 august

Motivul pentru care NETANYAHU nu vine la București pe 8 august

Evenimentul zilei (Evz) a publicat, sâmbătă, o știre în exclusivitate despre adevăratul motiv pentru care premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a anulat vizita oficială din 8 august, la București.

Masss-media din România a speculat că premierul israelian a anulat sedința de guvern comună care ar fi trebuit să aibă loc pe 8 august la București din cauza plângerii penale depusă de președintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă și a președintelui PSD, Liviu Dragnea, legată de trădarea privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Evz.

Doctorul Tvika Herman Berkovits, medic personal și unul dintre cei mai apropiați prieteni ai premierului Netanyahu, a declarat sâmbătă pentru Evenimentul zilei că premierul Netanyahu nu a anulat, ci doar a amânat ședința de guven comună de la București pentru că pe 8 august a promis că va fi prezent la Bogota, cu ocazia Zilei Naționale a Columbiei, întrucât  statul sud-american și-a mutat deja ambasada la Ierusalim.

Doctorul Tvika Herman Berkovits a declarat că atât guvernul din Israel, cât și israelienii proveniți din din România – a doua cea mai mare comunitate din Israel, după cea din Rusia, care numără aproximativ o jumătate de million de membri – sunt deranjați de faptul că țara noastră nu are ambasador la Tel Aviv de peste un an și jumătate, conform Evz .

În urmă cu câteva luni, Guvernul Dăncilă a nominalizat-o pe Angela Gheorghiță și a înaintat propunerea președintelui Iohannis, dar șeful statului nu ar fi de acord cu trimiterea acesteia ca ambasador în Israel, relatează sursa citată.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…