Acasă Diverse NASA a descoperit gheață pe Lună

NASA a descoperit gheață pe Lună

NASA a făcut un anunț extrem de important: a fost confirmată existența gheții la polii satelitului natural al Pământului.

Astronomii au descoperit urme de gheață în jurul polului Nord și polului Sud ai Lunii, gheață care ar putea să ofere în viitor exploratorilor de pe Terra o sursă de apă extrem de importantă.

Oamenii de știintă au ajuns la această concluzie după ce au analizat semnalul în infraroșu captat de cartograful mineralogic al Nasa ajuns pe Lună cu misiunea Chandrayaan-1 a Indiei, în urmă cu aproximativ 10 ani.

Datele proaspăt analizate arată că apa înghețată apare la nivelul solului lunar într-un număr de locuri din regiunile polare ale lunii, aflate permanent la umbră și astfel protejate de căldura razelor soarelui.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de savanți condusă de Shuai Li de la University of Hawaii și Brown University. Din echipă face parte și astronomul Richard Elphic de la centrul NASA Ames Research Center din Silicon Valley.

Cea mai mare parte a gheții a fost găsită lângă polul sudic al lunii, în jurul unui cluster de cratere denumite după mai mulți oameni de știință și exploratori, inclusiv Haworth, Shoemaker, Sverdrup și Shackleton. În zona Polului nord, zonele de gheață par a fi mult mai izolate.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…