Acasă Extern Navă de război a SUA navighează în Marea Chinei de Sud

Navă de război a SUA navighează în Marea Chinei de Sud

Un distrugător al Marinei SUA a efectuat vineri o operațiune de „libertate de navigație”, apropiindu-se la 12 mile marine de o insulă artificială construită de China în Marea Chinei de Sud, au declarat oficialii SUA pentru Reuters.

Operațiunea de vineri a fost cea mai recentă încercare de a contracara ceea ce Washingtonul consideră limitarea libertatății navigației în apele strategice din partea Beijingului.

Oficialii, vorbind cu condiția anonimatului, au declarat că USS Mustin a călătorit aproape de Mischief Reef în insulele Spratly și a efectuat operațiuni de manevră. China are dispute teritoriale cu vecinii săi asupra zonei, a relatat Reuters.

Nici Ministerul Afacerilor Externe și nici Ministerul Apărării al Chinei nu au răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Armata SUA are o poziție de lungă durată în zonă, operațiunile sale se desfășoară în întreaga lume, inclusiv în zonele revendicate de aliați.

Acestă operațiune vine la doar o zi după ce președintele american Donald Trump a remnat o rezoluție pein care se vor aplica tarife la importurile chinezești până la valoare de 60 de miliarde de dolari , cât este deficitul balanței comerciale în relați SUA-China;  perioada de consultare va începe după publicarea unei liste.

Statele Unite au criticat construirea de insule artificiale de către China în Marea Chinei de Sud și construirea de instalații militare marine și este îngrijorată că ar putea fi folosite pentru a restricționa circulația navală liberă în zonă.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…