Acasă Extern Noua moneda prezidențială a SUA

Noua moneda prezidențială a SUA

În Statele Unite există tradiția ca fiecare președinte al țării să realizeze o monedă comemorativă care să reflecte imaginea sa și politica promovată de Casa Albă în timpul mandatului său.

Moneda prezidențială reprezintă, pe o față, Marele Sigiliu al Statelor Unite, completat cu 13 săgeți reprezentând uniunea primelor state și expresia latină „E pluribus unum”, care înseamnă „Din mai mulți unul”.Cealaltă față a monedei reprezintă simboluri ale Casei Albe și numele președintelui în exercițiu. În trecut, aceste monede prezidențiale erau realizate din argint sau cupru.

Noua monedă a Președintelui american Donald Trump este un remake al Statelor Unite după propria-i imagine.

Începând cu Bill Clinton, președinții americani și-au realizat propria „monedă prezidențială”, concepute în mod unic, ca amprentă personală, oferită oaspeților speciali, diplomaților și militarilor.

Președintele Trump și-a realizat moneda prezidențială într-un mod care să reflecte cât mai bine propria-i personalitate.

Cel de-al 45-lea președinte a decis să înlocuiască Marele Sigiliu al Statelor Unite cu motto-ul său ” Make America Great Again”, care apare pe ambele părți ale monedei. Numele Președintelui Donald Trump apare pe ambele părți.  Vulturul apare pe partea dreaptă a monedei și nu are dedesubt semntărura lui Donald Trump. Președinții anteriori s-au semnat sub imaginea vulturului, care era plasat pe partea dreaptă. Pe această noua monedă prezidențială numele Președintelui Donald Trump apare de două ori, în timp ce „Statele Unite ale Americii” apare o singură dată.

Noua monedă prezidențială are dimensiuni mai mari decât moneda fostului Președinte Barack Obama.

Moneda prezidențială a lui Donald Trump este din aur.

Purtătoarea de cuvânt a Comitetului Național Republican a confirmat, vineri, că Partidul Republican va plăti pentru realizarea monedelor.

Cotidianul Washington Posta relatat că Donald Trump „a fost implicat personal în proiectarea monedei”, astfel că renunțarea la „E pluribus unum” din moneda sa a fost intenționată.

”E pluribus unum” a fost invocat de mulți președinți americani, considerându-se a fi o dovadă că Statele Unite sunt o națiune primitoare pentru imigranți. Acestă politică nu este susținută de Președintel Trump, care dorește să reducă imigrația legală.

Fără îndoială, susținătorii lui Donald Trump vor iubi această nouă monedă.

4.8/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …