Acasă Intern Ludovic Orban MINTE chiar în ziua alegerilor prezidențiale

Ludovic Orban MINTE chiar în ziua alegerilor prezidențiale

Premierul Ludovic Orban consideră că la primul tur al alegerilor prezidențiale se va înregistra cea mai mare prezență din istoria acestui tur de scrutin. Președintele PNL pune creșterea prezenței la vot pe seama schimbărilor legislative care au extins votul în diaspora pe trei zile, conform Mediafax.

Ludovic Orban minte. La ora 13:00 prezența la urne în România era de 20,68%, mai mică decât prezența în primul tur din 2014, respectiv 20,75% conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

În Diaspora la alegerile europarlamentare, desfășurate în același timp cu referendumul pentru Justiție (timpul de așteptare fiind foarte mare datorită completării a 3 tabele și votul pe 3 buletine), prezența la vot într-o singura zi a fost de aproximativ 380.000 alegători, comparativ cu prezența la alegerile prezidențiale din 2019 derulată pe parcursul a 3 zile – până la acestă oră au votat aproximativ 400.000 de cetățeni, iar unele secții de vot deja s-au închis datorită fusului orar unde se află acestea.

La alegerile europarlamentare din 2019 au fost deschise 441 de secții de vot în străinătate, comparativ cu 835 de secții la alegerile prezidențiale 2019.

 

5/5 - (162 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…