Acasă Economie O firmă înființată de doi români a ajuns la o valoare de piaţă de 3 miliarde de dolari

O firmă înființată de doi români a ajuns la o valoare de piaţă de 3 miliarde de dolari

UiPath, compania lider de software Enterprise Robotic Process Automation (RPA), înființată de doi români, a anunţat, marţi, că a primit o finanţare de 225 milioane dolari, astfel că a ajuns să evaluată la 3 miliarde de dolari, faţă de 1 miliard de dolari, în martie.

UiPath a primit finanţări de peste 400 de milioane de dolari de la investitori de calibru printre care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp şi acum Sequoia. În 2017, compania avea 200 de clienţi şi o evaluare de 140 milioane dolari. A primit o finanțare de încă 153 milioane de dolari în martie 2018, obținând o evaluare de 1,1 miliarde de dolari.

Compania UiPath deţine platforma de Enterprise RPA cu cea mai largă rată de adopţie, permiţând designul şi implementarea rapidă de roboţi software sau „lucrători digitali”.

UiPath a anunţat în iulie că şi-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion dolari la 100 milioane – „o performanţă despre care se crede că niciun alt business de subscription software nu a realizat într-un timp atât de scurt”, susţin reprezentanţii companiei.

În prezent, UiPath are peste 1.800 clienți globali, operaţiuni de business în 30 de birouri din 16 ţări și  se aşteaptă să încheie anul 2018 cu peste 1.700 de angajaţi.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…