Acasă Extern Orban a câștigat alegerile, dar a pierdut votul tinerilor

Orban a câștigat alegerile, dar a pierdut votul tinerilor

Fidesz imprimă încă o dată culoarea portocalie pe harta Ungariei, rezultatele preliminare arată că a obține 133 de locuri din Parlamentul format din 199  de locuri, ceea ce înseamnă că a obținut o majoritate constituțională de două treimi.

Partidul prim-ministrului a câștigat în majoritatea circumscripțiilor rurale și în orașele provinciale, în timp ce partidele de opoziție au obținut cele mai multe locuri în Budapesta.

Domnia lui Orban la nivel european va fi probabil consolidată deoarece partidele naționaliste de pe întreg continentul sunt alături de victoria sa.

Deși a câștigat confortabil alegerile, Fidesz a pierdut o mare parte din voturile tineretului maghiar. Este de așteptat ca guvernul care urmează să se formeze să includă miniștrii tineri în încercarea de a aborda această problemă.

Rezultatul îngreunează acțiunile grupurilor societății civile care se luptă pentru drepturile omului și împotriva corupției. Viktor Orban a promis o „soluționare a conturilor – morală, politică și legală” cu oponenții săi.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…