Acasă Extern Pentagon: 2 baze militare puse la dispoziție pentru imigranți

Pentagon: 2 baze militare puse la dispoziție pentru imigranți

Două baze militare au fost  puse la dispoziţie de Pentagon, după afirmaţia președintelui Trump privind deportarea fără proces.

Cele două baze militare puse la dispoziţie de Pentagon vor fi folosite pentru cazarea temporară a migranţilor care au trecut graniţa în mod ilegal, a declarat Jim Mattis, secretarul Apărării din Statele Unite, citat de BBC.

Jim Mattis nu a menţionat care sunt bazele militare care vor fi folosite pentru cazarea temporară a migranţilor, sau dacă acestea vor găzdui doar copiii migranţilor.

Decizia vine la o săptămână de la anunţul făcut de Pentagon că va pune la dispoziţia migranţilor 20.000 de locuri de cazare în baze militare.

Şeful Pentagonului a declarat într-un interviu că adăpostirea migranţilor în baze militare este un lucru bun, care a mai fost făcut în trecut pentru refugiaţi sau americani în căutare de adăpost.

El a adăugat că Pentagonul încă lucrează la detalii privind capacitatea de găzduire a la cele două baze militare şi ce alte anexe şi utilităţi ar trebui să construiască.

Oficialii Departamentului ONU pentru Sănătate au vizitat săptămâna trecută trei baze militare din Texas pentru a examina condiţiile şi a stabili dacă acestea ar putea fi folosite pentru a adăposti copiii migranţilor.

Preşedintele Donald Trump susţine că cel mai bun mod de gestionare a problemei este ca imigranţii să fie deportaţi fără un proces judiciar.

„Imigranţii trebuie pur şi simplu opriţi la graniţă şi informaţi că nu pot intra în mod ilegal în Statele Unite”, a adăugat acesta.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…