Acasă Extern Permis pentru femeile saudite

Permis pentru femeile saudite

Regele Salman al Arabiei Saudite a emis un decret care permite femeilor să conducă automobile, începând cu 24 iunie 2018.

Până acum, regatul conservator cu cele mai multe interdicții în materie de drepturile omului și în special ale femeilor a interzis acest drept.

Arabia Saudită este cunoscută pentru aderarea la normele ultra-conservatoare ale islamului și la segregarea strictă a bărbaților și a femeilor. Regatul Saudit este singurul stat musulman în care femeile nu au voie să conducă. Cu toate acestea, guvernarea începe să dea semne de schimbare.

De curând, Arabia Saudită aplică un program de reformare a societății. Clericii cu vederi ultra-conservatoare au fost marginalizați, chiar dacă unii dintre ei continuă să facă afirmații de genul „femeile au un sfert de creier și nu trebuie lăsate să conducă”. Declarația aparține șecului Saad Al-Hijric căruia i s-a interzis să-și îndeplinească îndatoririle religioase din cauza comentariilor sale scandaloase.

Președintele Donald Trump a salutat decizia guvernului saudit. Casa Albă sprijină reformele monarhiei din Arabia Saudită prevăzute în planul „Vision saudit 2030 “. Acesta prevede diversificarea economiei prin dezvoltarea sectorului de servicii pentru a reduce dependența de petrol și introducerea de reforme în domeniul asistenței medicale și al educației.

Femeile din Arabia Saudită nu vor avea nevoie de permisiunea unui tutore de sex masculin pentru a obține un permis de conducere după intrarea în vigoare a noilor norme, a declarat ambasadorul Arabiei Saudite în Statele Unite. El a adăugat că autoritățile din regatului consideră că a venit timpul pentru o schimbare, deoarece țara arabă are acum o „societate tânără, dinamică și deschisă”. Ambasadorul a afirmat că femeile din statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului, care au permis de conducere, ar putea, de asemenea, să conducă în regat.

Aceasta ar fi cu adevărat în revoluție mentalitatea saudită (n. r).

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…