Acasă Extern Polonia respinge mecanismele arbitrare ale Comisiei Europene

Polonia respinge mecanismele arbitrare ale Comisiei Europene

Varşovia nu acceptă diferenţierea statelor. Polonia este primul stat care reacționează la noile condiții pentru fianțare popuse de Comisia Europeană (CE).

Varşovia nu va accepta mecanisme arbitrare care ar transforma fondurile europene în instrumente de presiuni politice, a declarat un oficial polonez, după ce Comisia Europeană a propus un buget UE ce include posibilitatea suspendării finanţării UE în funcţie de statul de drept.

„Nu vom accepta mecanisme arbitrare care vor transforma fondurile într-un instrument de presiune politică”, a declarat Konrad Szymanski, adjunctul ministrului polonez de Afaceri europene.

Comisia Europeană a propus miercuri un buget UE pentru perioada 2021-2027 care prevede posibilitatea suspendării, reducerii sau restricţionării accesului la finanţarea din partea UE în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept.

CE analizează posibilitatea impunerii de măsuri disciplinare împotriva Poloniei din cauza reformei justiţiei propusă de Guvernul de la Varşovia.

Ungaria a anunțat că susține Polonia, ceea ce va complica procesul de sancționare din partea Uniunii Europene.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…