Acasă Extern Președintele Klaus Iohannis a desemnat premierul interimar

Președintele Klaus Iohannis a desemnat premierul interimar

În urma demisiei premierului Mihai Tudose, depusă astăzi la Palatul Cotoceni, președintele Klaus Ionannis l-a desemnat premier interimar pe Mihai Fifor (PSD).

Preşedintele Iohannis a respins prima propunere a PSD de premier interimar în persoana lui Paul Stănescu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va invita, mâine, toate partidele la consultări pentru formarea viitorului guvern.

Președintele Klaus Ionannis a afirmat în declarația de presă, de astăzi, că dorește să limiteze ”perioada de nesiguranță politică pentru a nu produce instabilitate politică”.

Premierul Mihai Tudose a demisionat în urma unei vot dat în Comitetul Executiv al PSD, care s-a întrunit de urgență, aseară, la sediul PSD din Kisselef.

Motivele demisiei premierului nu sunt clare. Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a putut oferi un rapuns clar la întrebările jurnaliștilor privind motivul pentru care premierul Mihai Tudose a fost nevoit să demisioneze.

După ședința Comitetului Executiv al PSD, Mihai Tudose a declarat că ”a coborât din Trabant”, expresie ce presupune lipsa calității profesionale a miniștrilor desemnați de Liviu Dragnea în Cabinetul său.

 

 

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…