Acasă Diverse Prinți arestați în Arabia Saudită

Prinți arestați în Arabia Saudită

Autoritățile din Arabia Saudită au arestat 11 prinți pentru că au organizat un protest împotriva  Coroanei Regale, în fața Palatului regal din Riad.

Grupul a fost supărat de decizia guvernului de a nu le mai plăti facturile de apă și de energie pentru prinții Casei regale. Numele prinților implicați în protest nu au fost făcute publice.

Guvernul saudit încearcă, în prezent, o reformă economică majoră pentru a reduce dependența sa de veniturile din petrol. Au fost vizate reducerea cheltuielilor publice, inclusiv anularea unor subvenții guvernamentale.

Casa regală saudită a dublat prețurile interne la benzină și a introdus un impozit de 5% pentru majoritatea bunurilor și serviciilor, inclusiv la facturile de alimentare cu combustibili și la utilități.

O declarație a Procurorului general confirmă arestările, potrivit Reuters. În declarație se afirmă că persoanele au fost reținute sub acuzații de tulburare a liniștii și ordinii publice.

Anul trecut, zeci de prinți, precum și miniștri și ex-miniștri, au fost arestați ca parte a unei acțiuni anticorupție pusă în aplicare de Casa regală.

Familia regală saudită este considerată a fi formată din mii de persoane, dar bogăția și statutul dintre ele pot varia sălbatic.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…