Acasă Economie Al Qahtani, Consulul onorific al României în Arabia Saudită va investi în România

Al Qahtani, Consulul onorific al României în Arabia Saudită va investi în România

Consulul onorific al României în Arabia Saudită, Abdulaziz Abdulhadi A. Al Qahtani, un bogat om de afaceri din Golf, dorește să investească în țara noastră.

Abdulaziz Abdulhadi A. Al Qahtani este Președintele unei mari companii din Golful Persic – Al Qahtani Holding, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din Regatul Arabiei Saudite. Compania a fost fondată în 1948 de șeicul Abdulhadi Abdullah Al Qahtani, tatăl actualului Consul onorific al României în Arabia Saudită.

Al Qahtani este Președinte în Consiliile de administrație a  zece companii listate la Bursa din Golf,  care însumează cifre de afaceri de zeci de miliarde de dolari. Firmele conduse de Al Qahtani apar pe site-ul Blumberg.

De asemenea, el este Vicepreședinte al Consiliului de afaceri India-Arabia Saudită și membru în Consiliului de administrație al Consiliului de afaceri SUA-Arabia Saudită.

Consulul onorific Al Qahtani este un bun prieten al României și un susținător al românilor care trăiesc în Regatul saudit.

Comunitatea română din Arabia Saudită este alcătuită din circa 450 de persoane, în general persoane căsătorite cu localnici sau cu străini aflaţi temporar în Regat, precum şi cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în această ţară, în baza unor contracte individuale sau încheiate prin companii străine.

România şi Regatul Arabiei Saudite au stabilit relaţii diplomatice la rang de ambasadă în martie 1995. Ambasada României la Riad a fost deschisă în octombrie 1996, iar cea a Regatului Arabiei Saudite la Bucureşti, în anul 2002.

În 2011, Guvernul României şi Guvernul Regatului Arabiei Saudite au semnat o Convenție pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.

Camera de Comerţ și Industrie a României şi Consiliul Saudit al Camerelor de Comerţ au încheiat, în 2003, un memorandum pentru Consiliului de Afaceri România-Arabia Saudită.

5/5 - (26 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…