Acasă Extern Iranul cere Franței să nu se lase influențată de Arabia Saudită

Iranul cere Franței să nu se lase influențată de Arabia Saudită

Iranul a cerut Franței, joi, să nu se lase influențată de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, cu privire la Acordul nuclear al Teheranului cu marile puteri, a relatat un oficial agenției de știri Tasnim, citat de Reuters.

Declarația a venit după ce prințul Mohammed, care este și ministru al Apărării din Arabia saudită, principalul rival regional al Iranului s-a întâlnit președintele francez, Emmanuel Macron.

„Ca parte semnatară a Acordului, Franța ar trebui să evite influența din partea aventurosului Salman și să evite ascultarea revendicărilor repetate și false ale lui Riadului împotriva înțelegerii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, Bahram Qasemi.

Președintele Macron, care a susținut o conferință de presă comună cu prințul Mohammed la Paris, a declarat că influența regională a Iranului trebuie verificată, dar nu crede că Acordul nuclear ar trebui să fie distrus.

Prințul Mohammed a răspuns: „Sper ca președintele să nu se supere pe mine pentru ceea ce am de gând să spun, dar nu vrem să repetăm ​​înțelegerea făcută în 1938 care a dus la începutul celui de-al Doilea Război mondial”, făcând referire Acordul de la München cu Hitler.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …