Acasă Extern Regina Elizabeta se va întâlni cu Donald Trump

Regina Elizabeta se va întâlni cu Donald Trump

Regina Elisabeta a Marii Britanii se va întâlni cu preşedintele american Donald Trump, săptămâna viitoare, la Londra, în pofida disputelor diplomatice în care au fost implicaţi mai mulţi oficiali britanici, inclusiv premierul şi primarul Londrei, relatează Reuters.

Donald Trump este al 12-lea preşedinte al Statelor Unite pe care regina elisabeta îl cunoaşte în timpul domniei sale.

Cu excepţia lui președintelui american Lyndon Johnson, regina Elizabeta i-a cunoscut pe toţi liderii Statelor Unite încă de la preşedintele Harry S. Truman. Cu toate acestea, niciun alt preşedinte nu a întâmpinat o opoziție atat de mare în rândul britanicilor ca vizita lui Donald Trump.

Premierul britanic Theresa May l-a invitat pe Trump să efectueze o vizită în Marea Britanie în ianuarie 2017, după ce a devenit primul lider care l-a vizitat la Casa Albă după învestirea sa ca preşedinte.

Vizita lui președintelui Trump la Londra a devenit un subiect controversat în luna noiembrie, când liderul de la Casa Albă a postat pe Twitter un videoclip cu unui grup britanic ultranaţionalist. Ca urmare, peste 1,86 de milioane de britanici au semnat o petiţie prin care susţin că Donald Trump nu trebuie invitat într-o vizită oficială în Marea Britanie.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, care a fost implicat în disputa desfăşurată pe reţelele de socializare online, a afirmat că președintele Trump „nu va fi binevenit în capitala britanică” din cauza agendei sale divizate, ameninţând că acesta va fi întâmpinat cu proteste.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…