Acasă Extern Rețea militară iraniană infiltrată în Bahrain

Rețea militară iraniană infiltrată în Bahrain

Bahrain declară că se confruntă cu o rețea militară înarmată înființată de Garda Revoluționară din Iran.

Bahrain a declarat sâmbătă că a împușcat 116 membri ai unei rețele armate create și sprijinite de Garda Revoluționară a Iranului, suspectate de a comite atacuri împotriva oficialilor guvernului Bahrain și a forțelor de securitate.

Ministerul de Externe al Iranului nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii, a relatat Reuters.

Ministerul de Interne din Bahrain a declarat că anchetatorii au găsit web site-uri folosite de militanți pentru fabricarea și depozitarea explozivilor destinați utilizării pentru „atacuri teroriste”.

Regatul Bahrain s-a confruntat cu proteste în timpul Primăverii arabe, acestea fiind conduse de musulmanii șiiți care cereau reforme.

Bahrain este un stat aliat  Occidentului și s-a confruntat cu un val de atacuri cu bombă din partea militanților jihadiști de către militanți, despre care guvernul condus de sunniți spune că sunt susținuți de Iran. Teheranul neagă acuzațiile.

Statul insular Bahrain este situat strategic în Golful Persic, între rivalii regionali Arabia Saudită și Iran și găzduiește Flota a V-a a Statelor Unite.

Bahrain a intensificat din 2016 represiunea împotriva disidenței blocând principalele partide de opoziție, arestând sau ridicând cetățenia disidenților proeminenți și plasând liderul spiritual șiit în arest la  domiciliu.

„Investigații cuprinzătoare au dezvăluit că teroriștii suspectați sunt membri ai unei rețele create și susținute de Garda Revoluționară iraniană”, se afirmă în declarația ministerului de Interne din Bahrein.

„Rețeaua viza oficialii din Bahrain, membrii ai autorităților de securitate ai țării și instalațiile petroliere vitale, cu scopul de a perturba securitatea publică și de a dăuna economiei naționale”, conform sursei citate..

Declarația a arătat că 48 din cele 116 de persoane arestate au fost instruite în instituțiile IRGC din Iran și locațiile afiliate acestora se află în Irak și Liban.

Elementele găsite asupra suspecților includ materiale explozibile, arme automate, pistoale și bombe magnetice și grenade, se spune în declarație.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…