Acasă Extern Rusia: 11 persoane reținute pentru protestul din faţa ambasadei Japoniei la Moscova

Rusia: 11 persoane reținute pentru protestul din faţa ambasadei Japoniei la Moscova

Poliţia rusă a reţinut 11 protestatari care se aflau în faţa ambasadei japoneze de la Moscova deoarece au manifestat împotriva ideii de a ceda controlul asupra unor insule pe care Rusia le dispută cu Japonia, a anunţat OVD-Info, o organizaţie de monitorizare a protestelor, relatează Reuters.

Arestările au avut loc înaintea întâlnirii dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul japonez Shinzo Abe unde se va discuta despre un tratat de pace care ar putea rezolva o dispută teritorială care datează din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Insulele sunt cunoscute sub denumirea de Insulele Kurile situate în sudul Rusiei şi nordul Japoniei. Rusia a transmis săptămâna trecută că suveranitatea sa asupra acestora nu a fost pusă în discuţie.

Un ofiţer de poliţie a confirmat informaţiile organizaţiei OVD-Info şi a declarat că nu are alte detalii privind arestările.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…