Acasă Diverse Sclavii din Libia

Sclavii din Libia

Organizația Internațională pentru Migrație afirmă că a adunat dovezi de sclavie în Libia. Prețul unui sclav este în jur de 400 de dolari.

Rwanda s-a oferit să acorde ajutor pentru aproximativ 30.000 de migranți africani blocați în Libia, în condiții de sclavie.

Rwanda a făcut acest anunț în urma unui videoclip, difuzat săptămâna trecută de CNN, care arată că bărbații sunt licitați ca lucrători agricoli.

„Având în vedere istoria noastră… nu putem rămâne tăcuți atunci când ființele umane sunt maltratate și scoase la licitație ca bovine”, a spus ministerul de externe din Rwanda, Louise Mushikiwabo.

Sute de mii de africani călătoresc prin Libia în fiecare an în timp ce încearcă să se îndrepte spre Europa. Aceștia devin de cele mai multe ori victime ale contrabandiștilor și sunt forțați să lucreze fără bani sau cu bani foarte puțini.

În timpul genocidului de la Rwanda din 1994, aproximativ 800.000 de etnici tuți și hutu au fost masacrați în 100 de zile, în timp ce majoritatea statelor nu s-au implicat pentru a oferi ajutor.

„Iadul” din Libia

„Rwanda, ca și restul lumii, a fost îngrozită de imaginile tragediei care se desfășoară în prezent în Libia, unde bărbații, femeile și copiii africani sunt transformați în sclavi”, a spus ministrul de externe rwandez.

Ministrul de externe, Louise Mushikiwabo, a declarat că Rwanda este o țară mică, însă va găsi spațiu pentru adăpost.

Mushikiwabo a declarat ziarului pro-guvern New Times că Rwanda a purtat discuții cu Comisia Uniunii Africane (U.A.) pentru a o determina să intervină.

„Ceea ce știu este că rwandezii îi vor întâmpina pe acești oameni, pentru că suntem sensibili față de oamenii neajutorați care nu se pot proteja împotriva abuzurilor”, a mai declarat ea.

Ministrul a mai spus că negocierile continuă și cu Israelul cu privire la adăpostirea migranților africani care solicită azil acolo.

Săptămâna trecută, Uniunea Africană și-a exprimat revolta după ce a fost difuzat materialul care arăta piețele de sclavi din Libia.

Tinerii din Niger și din alte țări sub-sahariene au fost văzuți cum erau vânduți cumpărătorilor pentru aproximativ 400 de dolari, în locații nedezvăluite din Libia.

În aprilie, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a declarat că a adunat dovezi de sclavie în Libia.

Contrabandiștii dețin migranți pentru răscumpărare și dacă familiile lor nu plătesc, aceștia sunt vânduți la prețuri diferite, în funcție de calificările pe care le au, a declarat un oficial OIM din Libia.

5/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…