Acasă Diverse Libia: Contrabandiștii dețin imigranți

Libia: Contrabandiștii dețin imigranți

20 de persoane considerate a fi fost înecate după scufundarea unei bărci în Libia, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost aduse înapoi pe mal de traficanții de imigranți și sunt ținute într-o locație necunoscută, a declarat, miercuri, un oficial al ambasadei pakistaneze din Libia.

Grupul include opt pakistanezi, dintre care unul a declarat că traficanții l-au ținut într-o cameră închisă cu alți supraviețuitori.

Într-un incident petrecut anterior, doar trei persoane au  supraviețuit după ce o barcă care transporta mai mult de 90 de persoane s-a scufundat în vestul orașului libian Zuwara.

Corpurile neînsuflețite a 12 pakistanezi care au murit în acel incident au fost recuperate și duse la o morgă în capitala, Tripoli, pentru a repatriate.

Victimele sunt în mare parte din Gujrat, o zonă din nordul Pakistanului, potrivit oficialului ambasadei, care a cerut să nu fie numit pentru că nu este autorizat să vorbească cu mass-media.

Se crede că în barcă se aflau 32 de pakistanezi, iar numărul celor care a murit este încă neclar, a spus el.

Libia este principala poartă pentru migranții care încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a intra în  Europa. Numărul migranților a scăzut foarte mult începând cu luna iulie, întrucât fracțiunile și autoritățile libiene sub presiunea Italiei și a Uniunii Europene  au început să blocheze plecările.

Zuwara este punctul principal de plecare și locația principală a contrabandei cu imigranți.

În acest an, au fost înregistrați peste 3500 de imigranți care au trecut din Libia în Italia, cu circa 60% mai puțin decât în aceeași perioada a anului trecut, potrivit Ministerului de Interne italian.

Pakistanezii sunt al treilea cel mai mare grup de imigranți, după eritreeni și tunisieni.

Pakistanezii sunt rezidenți de zeci de ani în Libia, mulți dintre ei lucrează în afacerile cu aur și încercă să plece din cauza prăbușirii dinarului libian și a unei crize grave de lichidități. Alții și-au găsit drumul în Libia prin rețelele de contrabandă.

 

5/5 - (18 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…