Acasă Extern Cotele obligatorii de imigranţi afectează suveranitatea naţională

Cotele obligatorii de imigranţi afectează suveranitatea naţională

Primul ministru al Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că impunerea cotelor obligatorii de relocare a imigranţilor afectează suveranitatea naţională a statelor membre ale Uniunii Europene, relatează site-ul postului Radio Poland.

Premierul polonez a făcut declarația în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, aflat într-o vizită oficială în Varşovia.

”Aici, în Polonia, noi decidem cine intră în Polonia şi cine nu. Intenţia Uniunii Europene de a impune cote obligatorii afectează fundaţia suveranităţii naţionale”, a declarat premierul polonez.

Morawiecki a adăugat că el şi Viktor Orban împărtăşesc ”acelaşi punct de vedere în această problemă”.

În ultimii ani, Polonia şi Ungaria şi-au exprimat ferm opoziţia faţă de acceptarea sistemului de cote obligatorii de relocare a imigranţilor. Iniţial, Polonia a acceptat să primească 6.000 de refugiaţi, însă odată cu ajungerea la putere a Partidului Lege şi Justiţie, Varşovia a semnalat că nu va mai primi imigranţi.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie statelor membre cote din cei 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE.

România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor prin cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…