Acasă Extern Seulul susține dialogul între SUA și Coreea de Nord

Seulul susține dialogul între SUA și Coreea de Nord

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat luni, la o zi după ce Phenianul și-a exprimat dorința de dialog, că Statele Unite și Coreea de Nord ar trebui să ofere cadrul necesar pentru a purta negocieri în încercarea de a rezolva situație nucleară.

Coreea de Sud s-a angajat  în discuții cu oficialii nord-coreeni, în ianuarie, sperând la îmbunătățirea relațiilor în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, în încercarea de a avea un rol catalizator între SUA și Coreea de Nord.

„Recent, Coreea de Nord a arătat că este deschisă implicării active a Statelor Unite în discuții, iar Statele Unite vorbesc despre importanța dialogului”, a declarat președintele Moon Jae-in în cadrul unei întâlniri la Seul cu vicepremierul chinez Liu Yandong.

„Este necesar ca Statele Unite să coboare pragul negocierilor cu Coreea de Nord și Coreea de Nord ar trebui să demonstreze că este dispusă la denuclearizare. Este important ca Statele Unite și Coreea de Nord să se așeze la masa dialogului cât mai repede „, a spus președintele sud-coreean, conform unei declarații din partea biroului său de presă.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…